DNA-Vaderschapstest, hoe zit dat in mekaar?

- DNA-Verwantschapsanalyse - - DNA-Identificatie - - Maatschappelijke Discussie - - Statististisch verduidelijkt - - FAQ -
">

Deze website wordt  regelmatig bijgewerkt.


DNA-analyse: Vaderschaps-onderzoek e.a. verwantschapsanalyses
bij Life-ID

Life-ID is een onafhankelijk labo dat zich specializeert in menselijke DNA-profielen. De analyses zijn o.m. beschikbaar voor vertrouwenspersonen (doorverwijzing via huisarts, gynecoloog, psycholoog, sociale werker, ..., advocaat,...), politie- en immigratie-diensten, het gerecht, maar ook voor terdege geïnformeerde betrokkenen in Nederland en België.

Om Life-ID voor een DNA-staalname in het laboratorium te bereiken vanuit Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht, rijdt u best langs Breda, vervolgens via Antwerpen naar Gent en via de E40 richting Gent, tot de uitrit "Expo". Per trein gaat u gewoon naar Gent St-Pieters, en neemt een bus van De Lijn richting Zwijnaarde, wat u op enkele minuten ter plaatse brengt.
Uitvoerige instructies vindt u hier.  
(Als de Google Map hieronder niet direkt verschijnt, dan helpt het soms om deze bladzijde te verversen met de knop in de toolbar)

Deze site

Deze site die enkele wetenschappelijke aspekten van de DNA-verwantschapstesten (vnl. de vaderschapstest) belicht, en enkel hardnekkige mythes de kop indrukt aan de hand van eenvoudige statistische argumenten, werd samengesteld op een Mac.

MacOS X, munt, zoals Linux, uit door extreme netwerkveiligheid en stabiliteit, maar geeft daarenboven direct toegang tot top-klasse desktop-applicaties (niet alleen MS Office voor MacOSX, maar ook de meegeleverde suites iLife, iWork, iTunes,... en steeds meer professionele applicaties die het platform een zeer complete werkomgeving maken).
   MacOS X draait zowel op Macs met een PowerPC processor als met een Intel processor en blijkt (zonder verplichte hardware-upgrade) bij iedere nieuwe versie sneller te lopen. MacOSX is fel verspreid in de wetenschappelijke wereld en aan universiteiten en scholen, omwille van het geringe vereiste onderhoud (compleet vrij van virusseen) en het feit dat 1 Mac werkstation niet alleen de gebruikelijke bureauapplicaties draait maar ook een compleet Unix werkstation is.
   De meer recente Intel Macs zijn overigens de enige Personal Computers (PCs) die zowel MacOS X als Windows als Linux kunnen draaien.

   Voor wie het Windows platform omwille van o.m. Vista-problemen verlaat voor het superieure MacOS X, maar nog enkele Windows-centrische applicaties moet kunnen draaien is er het MacOSX programma Bootcamp dat toelaat een Windows disk-partitie te creëren waarvan Windows kan opgestart worden. Dit geeft perfecte compatibiliteit.
   Windows of Linux kan ook in een MacOSX venster opgestart worden onder de VMware of Parallels Desktop of VirtualBox virtuele machines. Dit geeft bijna perfecte compatibiliteit, behalve voor een klein aantal programma's die expliciet van bepaalde specifieke hardware gebruikmaken (typisch: dongles, hoewel ook hier stilaan wordt aan tegemoet gekomen).
   Tenslotte is het mogelijk, ook zonder Windows, Windows-programma's te draaien op Intel Macs. Dit wordt mogelijk gemaakt door Wine (een Windows API tussenlaag bovenop MacOSX). Deze oplossing is wat minder compatibel maar vereist dus geen Windows-licentie. In het laatste jaar heeft Wine grote vooruitgang geboekt. De commerciële implementatie "Crossover" van CodeWeavers loopt iets achter op de open source ontwikkeling maar is beter geïntegreerd met MacOSX.